12 המרידיאנים - "ניסוי ותהייה"
המרידיאנים "ניסוי וטעייה" או "ניסוי ותהייה"

המרידיאנים :
המרידיאנים הם ערוצי אנרגיה הפרוסים לאורך הגוף , ברפואה הסינית מציינים 14 מרידיאנים , המקושרים לאברים שונים .
המרידיאנים מסודרים 6 בידיים 6 ברגליים 2 בחלק הקדמי והאחורי של הגב
מרידיאני הידיים :
לב , מעטפת הלב , ראות , שהם 3 מרידיאני היין של היד , בחלק הפנימי של היד .
מעי גס , תלת מחמם , מעי דק , שהם 3 מרידיאני היאנג של היד , בחלק החיצוני של היד .
מרידיאני הרגליים :
כליות , כבד , טחול , שהם 3 מרידיאני היין של הרגל בחלק הפנימי של הרגל .
שלפוחית השתן , כיס המרה , קיבה , שהם 3 מרידיאני היאנג של הרגל בחלק החיצוני של הרגל
מרידיאני החוצה הקדמי והאחורי :
החוצה הקדמי חוצה בקו ישר את הבטן במרכזה
החוצה האחורי חוצה את הגב בחוליות עמוד השדרה במרכז
הטיפול עפ"י המרידיאנים :
ברפואה הסינית , ובשיאצו משתמשים המרידיאנים אלה ובנקודות הדיקור שעליהם בכדי לטפל בתחלואות הגוף , אם ע"י דיקור במחטים עפ"י הרפואה הסינית , או בלחיצות ומניפולציות עפ"י השיאצו , הרפואה היפנית .
השאלה הנשאלת היא האם באמת קיימים מסלולים אנרגטיים כאלה בגוף ?
כאמור מסלולי המרידיאנים על פני הגוף , וכלל סוגי המרידיאנים (TMM , חיבור , וכ"ו )נרשמו עפ"י ניסוי וטעייה ,חיפוש מישוש והרגשתם ע"י בני אדם (מאסטרים גדולים וחשובים בעלי יכולת ורגישות ומה שתרצו , אבל בני אדם )
מרדיאנים אלה מכילים ומניעים את ה – QI במסלול המרידיאן .
השאלה הנשאלת ,
האים באמת יש "צינור אנרגטי " המוביל את ה – QI ?
האים המסלול באמת קבוע וידוע ?
האם באמת הוא עולה או יורד בו אנרגיה ? (עפ"י מסלולי מרידיאן יין או יאנג)
האם הוא לא משתנה בעקבות חסימות , סטגנציות חסר עודף וכ"ו ?
לדעתי , יתכן שכן ויתכן שלא (כמוהו כניסוי וטעייה )
מי אמר שאנחנו לא יכולים לנסות לטעות ולמצוא......האם המאסטרים הגדולים של השיאצו קבעו וזהו ? (מבלי לפגוע או להמעיט בערכם כמובן)
הרי הם הגיעו למסקנות אלה ותובנות אלה לגבי המסלול בניסוי וטעייה , וכך צוירו המפות המפורסמות הנמצאות בידינו גם היום ,אותם אנו לומדים .....
הוכחה לקיום חשיבה נוספת למסלולים אחרים מעבר ל – 12 או 14 המרידיאנים הקלאסיים ,נרשמה ע"י מסונגה שמצא 12 מרדיאנים נוספים
או המשך של המרידיאנים הסינים הידועים
או מסטר היראטה , שמצא "זונים" מקבילים אנרגטית בידיים , ברגליים , בגב , בבטן , בראש וכ"ו (שהם בעצם סוג נוסף של אזורים אנרגטיים , אם תרצו נוכל לקרוא להם מרדיאנים של היראטה )
כלומר , לא הכול ברור וחלוט וזהו , הלא כן ?
אם נבוא ונאמר שזה התוצר או התצוגה הסופית של מסלולי המרידיאנים , האם נכון יהיה הדבר ?
אומר שוב את דעתי , יתכן שכן ויתכן שלא . ולמה ?
הרי אנו המטפלים או העוסקים באנרגיה זו , שכידוע היא דבר דינאמי , שנע וזז כל הזמן , וכאשר האנרגיה הזו נתקלת במכשול כזה או אחר היא תשאף להמשיך לנוע אולי לעקוף את המכשול , כן או לא ?
טכנית והגיונית יתכן והמרידיאן ישנה מסלולו במעט או לא במעט , או אולי ה – QI יתקע ולא יוסיף לנוע ?
אומר שוב את דעתי , יתכן שכן ויתכן שלא .
השאלה הנשאלת : מה באמת נכון ומה לא ?
אין לי תשובה חד משמעית , מדעית ובדוקה , מה שכן יש לי , או לנו , זה את התחושה , את האינטואיציה , את הרגש (רגש במובן להרגיש ) וכמובן את הניסיון הטיפולי המצטבר שרכשנו במהלך הלימודים ,אחריהם בטיפולים ואת המיומנויות המקצועיות שלנו .
כלומר , למיטב הבנתי , אנחנו צריכים לכאורה להמשיך "לנסות ולטעות" ולחפש . עלינו להרגיש את האנרגיה , את תנועת ה – QI בגוף , להפעיל את האינטואיציה , להתבונן פנימה לתוך עצמנו , לתוך המטופל ו"לקרוא" את תנועת האנרגיה ובעיקר להקשיב ולחוש אותה .
נכון שנתבסס על המסלולים הקלאסיים של המרידיאנים אבל כנקודת מוצא "לחיפוש" – "לניסוי ולטעייה" , שם על גבי המסלול נחוש ונרגיש את סטיות ה – QI מהמסלול , כשמטרתנו היא לשבור/לפתוח את הסטגנציות המפריעות לתנועה ולזרימה החלקה של ה – QI , מה שנחשב בעניי "כהחזרת ה – QI למסלולו" ע"י סילוק המכשולים .
את זה נבצע בעזרת השיאצו , נלחץ ונפזר ג'יטסו , נחזק ונטעין קיו , נחוש את תנועת ה – QI נהייה נוכחים ורגישים בטיפול , נפעיל את ההתבוננות הפנימית , את האינטואיציה "ונסדר" ונסדיר את תנועת וזרימת ה – QI .
בקיצור , מסלולי המרידיאנים הידועים הם הבסיס לטיפול שלנו , אבל אל לנו "לזלזל" או להמעיט בערך האינטואיציה והתחושות שלנו .
במהלך הטיפול עלינו להשתמש בהם , להמשיך "לנסות ולטעות" לגלות ולהביא לביטוי את התנועה שלנו , שהיא בעצם ביטוי ה – QI שלנו עצמנו בטיפול , להניע ולשבור סטגנציית QI מהמסלול הקלאסי ובסטיותיו מהמסלול ולהחזיר את הסדר על כנו .
מכאן אני למד , או אנו למדים , שבעצם אסור לנו להפסיק "לנסות ולטעות" או אף פעם אנחנו לא נפסיק ללמוד ולחוות , אם תרצו , שהרי כל התורה נכתבה על בסיס "ניסוי וטעייה " על בסיס התבוננות וחקירה , ישום הידע הזה קומה על גבי קומה .
גם היום אנו צריכים , לדעתי כמובן , להמשיך באותו הכוון , להמשיך ללמוד ע"י לימוד עיוני והתנסות מעשית , להמשיך לחקור ולהתבונן , להציב את הידע הנרכש במהלך הלימודים והטיפולים וליישמו שוב ושוב , להמשיך "לנסות ולטעות" וללמוד מכך עוד ועוד לגלות ולהמשיך לנסות , רק כך נדע יותר , נקבל תובנות חדשות יותר , חזקות יותר , וידע נוסף (קומה נוספת ) על הידע הנרכש שלנו .
להערכתי האישית , זה מה שהופך את מקבל ההסמכה , למטפל טוב יותר , בעל כישורים ומיומנויות ומקצועיות טובה יותר ומכאן לבעל השפעה חזקה ומיטבית יותר על בריאות מטופליו .
המסקנה ברורה לי לפחות , לא מפסיקים ללמוד , לא מפסיקים "לנסות ולטעות" , נשארים תלמידים לנצח .
אגב : בחיפושיי אחר מידע נוסף , נתקלתי בכתביו של דר' מה דא יאנג , שכתב על 12 "נקודות כוכבי השמיים" הוא אמר שלכל מחלה שלא תהייה , אם נשתמש ב 12 הנקודות בטיפול נביא בריאות למטופל ,ונסלק את המחלה .
נכון או לא נכון , באמת לא בדקתי , אבל זה רק מוכיח לי באופן אישי שיש עוד כאלה הלומדים "מנסים וטועים" ומעיזים לגלות דברים חדשים ,
ולמה אנחנו לא יכולים ?.........
"נסו , טעו ולימדו , אולי עוד נגלה משהו חדש"
(לאף אחד אין בעלות על השכל הישר אמרה לי פעם אימי ) .......
בן שימול גבריאל
מטפל בזן שיאצו ורפואה סינית